Marion Rosen

Marion Rosen
Rosenmetoden har sit navn efter den tysk-amerikanske fysioterapeut Marion Rosen. Hun har gennem et livslangt studie af sammenhængen mellem åndedræt, muskelspændinger og følelser, udviklet den respektfulde, opmærksomme og enkle berøring, der danner grundlaget for metoden. Denne milde berøring kan bevirke, at kroppen selv giver slip på dybe spændinger og dermed tillader effektfulde forandringer.

Marion mødte i sine unge år mange personligheder indenfor psykologi og kropsterapi, bl.a. elever af Jung. I 1930erne studerede Marion vejrtrækning og afspænding i München i Tyskland hos Lucy Heyer, elev af Elsa Gindler, der var med til at udvikle afspændningspædagogikken. Marion Rosen er uddannet fysioterapeut først i Stockholm og senere også i USA. Som selvstændig har hun igennem en menneskealder arbejdet i Berkeley, Californien, med at udvikle og forenkle sin metode.

Marion Rosens fortjeneste er hendes store indlevelsesevne og respekt for det enkelte individ samt hendes erkendelse af, at kroppen (det enkelte menneske) selv rummer muligheden for at løse op for spændinger og forvandle ubehag, smerte og sygdom til glæde og livsmod. I hendes lange liv var hun altid aktiv med at give sessioner og holde kurser. De sidste år dog kun indenfor USA.

D. 18. januar 2012 forlod Marion Rosen livet, 97 år gammel, efter at være ramt af et slagtilfælde i januar 2011. Hun var omgivet af mennesker, der elskede hende og underviste helt til det sidste. Hun efterlader sig et berigende livsværk.

Marion demo Annabelle